b−c | c−a | a−b | 2 | 2 | 2 | ||||||
+ | + | = | + | + | , | ||||||
(a−b)*(a−c) | (b−c)*(b−a) | (c−a)*(c−b) | a−b | b−c | c−a |
x | y | z | a | b | c | ||||||
+ | + | =1 i | + | + | =0 , to: | ||||||
a | b | c | x | y | z |
x2 | y2 | z2 | |||
+ | + | =1 | |||
a2 | b2 | c2 |
((b−c)*(c−a)+(a−b)*(c−a)+(a−b)*(b−c) | ||
P=2* | = po wykonaniu działań | |
(a−b)*(b−c)*(c−a) |
2*(−a2−b2−c2+ab+ac+bc) | ||
= | ||
(a−b)*(b−c)*(c−a) |
c−b | a−c | b−a | ||||
L= | + | + | = | |||
(a−b)*(c−a) | (b−c)*(a−b) | (c−a)*(b−c) |
(c−b)*(b−c)+(a−c)*(c−a)+(b−a)*(a−b) | ||
= | = po wykonaniu działań | |
(a−b)*(b−c)*(c−a) |
−2a2−2b2−2c2+ab+ac+bc | ||
= | =P | |
(a−b)*(b−c)*(c−a) |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |