trygonometria
nienawidzetrygonometrii: Rozwiąż równanie
2 paź 16:28
nienawidzetrygonometrii: | | π | |
Albo inaczej. Wychodzą mi z tego odpowiedzi: x= |
| +kπ, x={π}{6}+2kπ, x={5}{6}π+2kπ, gdzie |
| | 2 | |
k∊C, a w odpowiedziach mam tylko dwie ostatnie odpowiedzi. Jest mi ktoś w stanie to
wytłumaczyć?
2 paź 16:45
nienawidzetrygonometrii: Nawet założenia tej odpowiedzi pierwszej nie wykluczają, bo jako założenia mam sinx≠0 czyi x≠kπ
2 paź 16:46
nienawidzetrygonometrii: | | π | |
Więc dlaczego nagle nie ma odpowiedzi x= |
| +kπ? |
| | 2 | |
Zaraz się popłaczę
2 paź 16:47
2 paź 16:50
nienawidzetrygonometrii: Naprawdę............................
2 paź 16:56
nienawidzetrygonometrii: Dziękuję, chyba pora umrzeć.
2 paź 16:56
Mila:

Carpe diem!
2 paź 17:26
Krzysiek60: Jak musisz to musisz
3 paź 11:19