matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
trygonometria:
1
Oblicz miejsca zerowe funkcji f gdy f(x)=tgx(
−sin x)
2
2 paź 12:55
Jerzy:
1
Gdzie problem ? tgx = 0 lub
− sinx = 0 ...... i działaj dalej
2
2 paź 12:56
trygonometria:
Aaaa, okej. Po prostu zmylił mnie ten x. Dziękuję.
2 paź 13:00