matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Czworokąty
misieq:
Pomoże ktoś mi z tym :v? Chodzi mi to, jak rozwiązać te zadania od 6 do 11. Jakby ktoś mógłby mnie po krótce naprowadzić.
1 paź 19:22
misieq:
https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.15752-9/42908910_663210364079317_4869664040810446848_n.jpg?_nc_cat=102&oh=35c941eb7c31a1ace0b351b3e6c0e304&oe=5C219B9C
zdj zadań
1 paź 19:22
to_nie_brainly:
wpisz te zadania, zdjęcie z dywanu jest mało czytelne
1 paź 19:29
misieq:
Na tym widać lepiej, a te 2 zadania na które pada światło przepisze:
https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.15752-9/42908910_663210364079317_4869664040810446848_n.jpg?_nc_cat=102&oh=35c941eb7c31a1ace0b351b3e6c0e304&oe=5C219B9C
8 boki równoległoboku mają długość 8 i 15 a jego kąt ostry ma miare alfa. Oblicz jego pole gdy: a) sin a=pierwiastek z 20 −1 / 15 b) cos a=2/5 c) cos a=1/4 9 Oblicz pole n−konta foremnego którego bok ma długość 2 gdy a n=6 b n=9 c n=5 d n=12
1 paź 19:35
misieq:
Albo tutaj:
https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.15752-9/42904344_530048817407103_3799376689071390720_n.jpg?_nc_cat=101&oh=31049fcbeff918a2070969f071d8e715&oe=5C5F91F4
1 paź 19:36
misieq:
Ktoś coś
?
1 paź 20:01
Janek191:
z.8 Wzór; P = a*b*sin α więc
√
20
−1
a) P = 8*15*
= 8
√
20
− 8
15
2
4
21
b) cos α =
⇒ sin
2
α = 1 − cos
2
α = 1 −
=
5
25
25
√
21
sin α =
5
√
21
P = 8*15*
= 24
√
21
5
c) Analogicznie jak b)
1 paź 21:05
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick