matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
bez wykonywania obliczeń...
Jula:
... uzasadnij,że x=16
5
+2
1
5
jest podzielne przez 33
1 paź 17:52
ICSP:
x = 2
15
* 33
1 paź 18:02
Meumann:
16
5
= 2
20
2
20
+ 2
15
= x 2
15
*(2
5
+ 1) = x 2
15
*(33) = x cnd.
1 paź 18:09