matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytmy
kabaczek:
7
log
8
3
− 3
log
8
7
1 paź 11:10
Blee:
log
7
3
log
8
3 =
log
7
8
więc 7
log
8
3
= 7
(log
7
3)/(log
7
8)
= (7
log
7
3
)
1/log
7
8
= 3
log
8
7
czyli ile równe jest to wyrażenie
1 paź 11:17
Eta:
a
log
b
c
=c
log
b
a
zatem ta różnica jest = 0
1 paź 23:42