Narysuj wykres
Grzegorzzz: y= 1+ I tgx I
30 wrz 18:28
the foxi:
zrób następujące przekształcenia:
f(x)=tg(x)
g(x)=|tg(x)| − to, co jest poniżej osi OX odbij symetrycznie nad nią
h(x)=|tg(x)|+1 − cały wykres przesuń o 1 do góry
30 wrz 18:39
Eta:

rysujesz
tgx
i tę część spod osi Ox odbijasz nad oś Ox otrzymujesz
y=|tgx|
i przesuwasz zielony w górę o 1 jednostkę
i masz wykres
y=1+|tgx|
30 wrz 18:42
Grzegorzzz: jeżeli na osi y mam 1 itd. co 2 kratki ,to przenoszę o dwie kratki tak? wiem ,że głupie pytanie
ale pomieszało mi się wszystko już
30 wrz 18:55
the foxi:
tak
30 wrz 18:57