matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytmy
123:
log
4
2
32−1/2 sin7π/6
30 wrz 16:10
Janek191:
(log
4
32)
2
= ( log
4
16 + log
4
2)
2
= ( 2 + 0,5)
2
= 6,25
30 wrz 16:13
Janek191:
7π
sin
= sin 210
o
= sin (180
o
+ 30
o
) = − sin 30
o
= − 0,5
6
Dokończ
30 wrz 16:15