matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz wszystkie pary (x, y) liczb całkowitych spełniających równanie
lenaa:
Wyznacz wszystkie pary (x, y) liczb całkowitych spełniających równanie 2x + 3y +
√
2
(y − 2x) = 16.
30 wrz 14:49
Adamm:
y=2x 2x+3y=16
30 wrz 14:50