α | π | 1 | ||||
tg( | + | )−tgα= | ||||
2 | 4 | cosα |
tgx+tgy | ||
tg(x+y)= | , | |
1−tgxtgy |
α | π |
|
| |||||||||||||||||||||||||||||
tg( | + | )= | = | = | ||||||||||||||||||||||||||||
2 | 4 |
|
|
| |||||||||||||||||
= | = | ||||||||||||||||
|
| 1+sinα | ||||||||||||||||||
= | = | ||||||||||||||||||
| cosα |
1 | ||
, | ||
cosα |
α | π | |||
tg( | + | ), | ||
2 | 4 |
α | π | sin(β−α) | ||||
β= | + | i tgβ−tgα= | ||||
2 | 4 | cosβ*cosα |
π | α | π | α | |||||
cos( | + | )= sin( | − | ) −−− ze wzoru redukcyjnego | ||||
4 | 2 | 4 | 2 |
| 1 | ||||||||||||||||||
L= | = | =P | |||||||||||||||||
| cosα |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |