matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
l
Biedne dziecko:
liczby √50 √72 √98 sa dlugosciami boków trójkata. trojkatem do niego podobnym jest trójkat o bokach:a) √5, √6 ,√7 b)5, 6, 7 c) 25,36,49 d) 50,72,98
30 wrz 13:53
Eta:
√
50
=5
√
2
,
√
72
=6
√
2
,
√
98
=7
√
2
zatem odp b)
30 wrz 13:57