??
FIGA: Czy mogę tak rozpisać dowód?
Udowodnij, że liczba kombinacji zbioru n− elementowego wynosi 2n
Ustalmy zbiór P.
1. P [n] = 2n−−− prawdziwe dla n=1 i n=0
2. P [ n+1] = 2 n+1= 2n+2n= 2*2n
Na mocy zasady indukcji, liczba kombinacji wynosi 2n
28 wrz 11:58
Adamm:
hmm...
Ustalasz zbiór P, ok.
Czym jest P[n] ?
28 wrz 13:30
PW: "liczba kombinacji zbioru n−elementowego" − nie wiadomo o co idzie.
28 wrz 16:05
Mariusz:
W kombinacjach ze zbioru wybieramy podzbiór
więc chodzi o liczbę podzbiorów zbioru n − elementowego
28 wrz 19:13
PW: Mariusz, nie rozczulaj mnie.
28 wrz 19:33