matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Asymptoty
Dremek21:
Wyznacz równania wszystkich asymptot
3−4x
f(x)=
√
x
2
−3x−4
Jak wyznaczyć lewo i prawostronną asymptotę poziomą?
27 wrz 19:41
Janek191:
lim f(x) = − 4 x→+
∞
lim f(x) = 4 x→ −
∞
27 wrz 19:57