matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pierwiastek
Kaja:
oblicz:
8
√
(3
√
3
+1
)
√
3
−1
*
3
√
9
25 wrz 19:51
Adamm:
czy to ci pomoże? (3
√
3
+1
)
√
3
−1
=3
(
√
3
+1)(
√
3
−1)
=3
3−1
=3
2
25 wrz 19:55