matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Uklad nierówności
Jagoda :
⎧
y<−x+8
Układ nierówności
⎨
y<1,8x+2,4
opisuje trójkąt oblicz pole tego
⎩
y>
5
9
x−
4
3
trójkąta
25 wrz 19:42
Krzysiek60:
ten uklad nie opisuje trojkata gdyz do wykresow nie naleza linie opisujace te funkcje wedlug mnie nierownosci powinny byc slabe tzn ≤ i ≥
25 wrz 20:12
Krzysiek60:
czarny to y= −x+8 czerwony to y= 1,8x +2,4
5
4
zielony y=
x−
9
3
Wyznacz punkty przeciecia poszczegolnych wykresow i masz punkty ktore wyznacza trojkat Pole wzorow do wyboru do koloru
25 wrz 20:17