wertory trudne
sanki: znaleźć odległość punktu P(1,2,−2) od plaszczyzny H:x+2y−5+10=0 bardzo prosze o pomoc mam pare
takich zadan jak ktos mi pomoze obiecuje sie odwdzieczyc jak by ktos obliczyl prosze sie
odezwac na meila sanki41@wp.pl
11 lut 01:24
Atomek:
równanie płaszczyzny
H: x +2y −5z+10=0
tak?
11 lut 02:11
Atomek:
H: Ax +By+Cz+D=0 −−− to ogólne równanie płaszczyzny
P(x
P, y
P, z
P)
to:
| | I A*xP+B*yP+C*zP+DI | |
d= |
|
|
| | √A2+B2+C2 | |
| | I1*1+2*2−5*(−2)+10I | | I25I | | 25√30 | | 5√30 | |
d= |
| = |
| = |
| = |
| |
| | √12+22+(−5)2 | | √30 | | 30 | | 6 | |
11 lut 02:19
sanki: atomek mozesz mi to tak wyjasnic zebym to rozumial?
11 lut 02:29
sanki: to znaczy juz rozumiem dziekuje Ci bardzo jak bys mi pomogl z innymi zadaniami bede wdzieczny
11 lut 02:30