średnia prędkość kolarza na całej trasie
Mateusz : Kolarz przejechał 4km ze średnią prędkością 16km/h, a następnie 9km ze średnia prędkością
12km/h.Oblicz z jaka średnią prędkością jechał kolarz na całej trasie.
10 lut 23:08
Bogdan:
W jakim czasie kolarz przejechał całą drogę?
Ile przejechał łącznie km?
10 lut 23:36
Mateusz : przepraszam ale trzeba tu obliczyć średnią prędkość na całej trasie

10 lut 23:41
Mateusz : przepraszam ale trzeba tu obliczyć średnią prędkość na całej trasie
10 lut 23:42
Godzio: v
1 = 16km/h
s
1 = 4km
v
2 =12km/h
s
2 =9km/h
10 lut 23:47