matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
z
poziomka:
wysokość graniastosłupa prawidłowego czworokątnego ma gługość
√
3
, a jego objętość wynosi
p{3
2
. Oblicz długość przekątnej graniastosłupa
24 wrz 20:24
Janek191:
√
3
Tam jest
?
2
24 wrz 20:25
Janek191:
a
2
*h = V
√
3
a
2
*
√
3
=
2
1
a
2
=
2
√
2
a =
2
p = a
√
2
= 1 d
2
= p
2
+ h
2
Dokończ
24 wrz 20:28