A={(x,y) e R^2:2≤2^y≤16 i y≥x^2}
kacper12345: zaznacz zbiór w układzie współrzędnych. ile punktów o obu współrzędnych całkowitych należy do
tego zbioru?
a) A={(x,y) e R2:2≤2y≤16 i y≥x2}
b) A={(x,y) e R2:2≤2|x}≤4 i 2|y|≤8}
24 wrz 20:14
Blee:
a)
no to jedziesz kolejne liczby całkowite
y = 1 to x = 0 lub x = −1 lub x = 1
y = 2 to x = 0 lub x = −1 lub x = 1 lub x = −2 lub x= 2
y = 3 to ....
y = 4 to ....
analogicznie podpunkt b
24 wrz 20:16
kacper12345: powiem tak,
podpowiedz nie pomogła,
ale dzięki niej spróbowałem
i w sumie to łatwe było
więc dziękuję
24 wrz 21:55
Mila:

a)
A:
2
1≤2
y≤2
4⇔
1≤y≤4
24 wrz 23:08