x1+3 | x2 + 3 | |||
f(x1) − f(x2) = | − | = | ||
x1 + 2 | x2 + 2 |
(x1+3)(x2+2) − (x1+2)(x2+3) | ||
= | = | |
(x1+2)(x2+2) |
x1x2 + 2x1 + 3x2 + 6 − (x1x2 + 3x1 + 2x2 + 6) | ||
= | = | |
(x1+2)(x2+2) |
x2 − x1 | ||
= | ⇒ f(x1) − f(x2) > 0 | |
(x1+2)(x2+2) |
x + 3 | 1 | |||
f(x) = | = 1 + | |||
x + 2 | x + 2 |
1 | 1 | ||
> | // + 1 | ||
x1 + 2 | x2 + 2 |
1 | 1 | |||
1 + | > 1 + | |||
x1 + 2 | x2 + 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |