matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rostek:
O funkcji f(x)=−2x+3m−4 wiadomo ze przyjmuje wartosci dodatnie dla x<2 wyznacz m
24 wrz 19:34
daras:
8
m >
3
24 wrz 19:50
Janek191:
− 2 x + 3 m − 4 > 0 −2 x > 4 − 3m / : (−2) x < 1,5m − 2 więc 1,5m − 2 = 2 1,5m = 4
2
8
m = 4*
=
3
3
24 wrz 20:11