matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż zadanie:
pat3l:
Rozwiąż zadanie:
77
34
:
11
17
− 1
2
5
x 2
1
7
=
2
U{ 4
2
7
: 1
1
14
− 3
2
5
x 1,25} {
− 1
3
24 wrz 13:12
PW:
Jeżeli ten "x" oznacza mnożenie, to
77
17
7
15
.
−
.
=
34
11
5
7
7
11
17
7
5
=
.
.
−
.
.
3=
2
17
11
5
7
7
1
=
−3 = 3
1
2
−3 =
2
2
24 wrz 13:27