pomocy
Syla: Dana jest prosta l o równaniu y=13x−2 i punkt A=(4,−4).jakie są wspolrzedne punktu B
symetrycznego do punktu A wzgledem prostej l
10 lut 22:35
Atomek:
B(2,2)
10 lut 22:46
Syla: jak to zrobiles?
10 lut 22:47
Atomek:
Napisz równanie prostej prostopadłej do danej i przechodzacej przez A
rozwiąż układ tych dwu prostych
otrzymasz punkt przecięcia S
| | xA+xB | | yA+yB | |
xS= |
| i yS= |
|
|
| | 2 | | 2 | |
i otrzymasz B(2,2)
10 lut 22:52
Syla: aha ten wzor dziekuje
10 lut 22:56
Atomek:
10 lut 23:04