matematykaszkolna.pl
\\ Stypendium: Witam, Mam problem z wyliczeniem dochodu "na rękę". W 2017 dochód mojej rodziny wynosił 24 922 zł. W rodzinie są 4 osoby. W marcu 2018 roku moja mama uzyskała zatrudnienie na umowę na zlecenie z miesięcznym zarobkiem 500 zł. W regulaminie uczelni dotyczącego zarobków z 2018 roku jest napisane: "W przypadku uzyskania dochodu przez studenta lub członka rodziny studenta, po roku kalendarzowym poprzedzającym rok akademicki, w którym student ubiega się o stypendium socjalne dochód rodziny studenta ustala się na podstawie dochodu studenta lub członka jego rodziny, powiększonego o kwotę osiągniętego dochodu za miesiąc następujący po miesiącu, w którym nastąpiło uzyskanie dochodu, jeżeli dochód ten jest uzyskiwany w okresie, na który jest ustalane prawo do świadczeń stypendialnych" Czyli w celu wyliczenia dochodu "na rękę" mam dodać do dochodu z 2017 roku dochód za 1 miesiąc z 2018 (Czyli 500 zł)? Czy dochód od marca do października (data złożenia wniosku o stypandium)? Mógłby ktoś pomóc?
23 wrz 12:51