Pierwsze 6 wyrazów ciągu
Otscochodzi: Wypisz pierwszych 6 wyrazów ciągu (an), jeśli jego n−ty wyraz jest:
a) sumą n początkowych liczb naturalnych dodatnich
b)iloczynem n początkowych liczb naturalnych dodatnich
19 wrz 19:33
Jerzy:
Skąd masz to zadanie ?
19 wrz 19:35
Otscochodzi: Podręcznik Matematyka 2 Zakres podstawowy i rozszerzony wydawnictwo Nowa Era
19 wrz 19:40
Jerzy:
a1 = 1
a2 = 1 + 2
a3 = 1 + 2 + 3
a6 = ?
19 wrz 20:06
Otscochodzi: Dziękuje za rozwiązanie moich wątpliwości. Zbyt bardzo przestraszyłem się konstrukcji tego
zadania że nie byłem w stanie go zrozumieć.
19 wrz 20:12