matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczba wymierna jest
Emilia :
Liczba wymierna jest 64
1
/4 64
2
/3 64
1
/5 64
3
/4 Ulamki znacza ze liczba 64 jest do potegi
19 wrz 17:08
ICSP:
64 = 2
6
64
1/4
= 2
6/4
= 2
3/4
64
2/3
= 2
12/3
= 2
4
64
1/5
= 2
6/5
64
3/4
= 2
18/4
= 2
9/2
19 wrz 17:30