matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
Emilia :
32do potegi 1/3 *2 do potegi 1/3 −8 do potegi 1/4 *2 do potegi 1/4=
19 wrz 17:05
Janek191:
= ( 32* 2)
(
1/3) − ( 8 *2)
(
1/4) = =
3
√
64
−
4
√
16
= 4 − 2 = 2
19 wrz 22:13