matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
Agata:
(2do potegi −1 +3 do potegi −1)do potegi−1=
19 wrz 17:03
Maciess:
A może spróbujesz coś sama policzyc? − w potędze, obraca liczbe. Reszta to proste rachunki
19 wrz 17:07
Mila:
(2
−1
+3
−1
)
−1
=
1
1
=[(
)
1
+(
)
1
]
−1
=
2
3
3
2
=(
+
)
−1
=
6
6
5
6
=(
)
−1
=
6
5
24 wrz 23:11