nie wiem jak to zrobic
birzyk: (sqrt(2+sqrt(3))/ (2+sqrt(3)) + sqrt(2−sqrt(3))/(2−sqrt(3)))2
18 wrz 20:08
Jerzy:
Ja taż nie, bo nie wiem o co chodzi.
18 wrz 20:20
Adamm:
= √2+√3+√2−√3 = (2+√3+2−√3+2(2+√3)(2−√3))1/2 = √6
18 wrz 20:23
Eta:
| | √2+√3 | | √2−√3 | |
[ |
| + |
| ]2 |
| | 2+√3 | | 2−√3 | |
Tak ma być?
18 wrz 20:23
Eta:
....= 6
18 wrz 20:25
Jerzy:
Zgaduj zgadula, gdzie złota kula.
18 wrz 20:26
Adamm:
Może nie ma ułamków, i zamiast pierwiastka jest "sqrt", ale idzie zrozumieć o co chodzi.
Tak, 6, nie zauważyłem kwadratu
18 wrz 20:27