Nierówności wykladnicze
XYZ: 3/2 (pierw. stopnia 3 z 2/3) do 2x+3 > (9/4) do x −1
17 wrz 15:41
Maciess: | 3 | | 9 | |
| *( 3√2/3 )2x+3 > ( |
| )x−1 |
| 2 | | 4 | |
| | 2 | | 3 | |
( 3√2/3 )2x+3= ( |
| )13*(2x+3)=( |
| )−2x/3−1 |
| | 3 | | 2 | |
| | 3 | | 3 | | 3 | | 3 | |
L=( |
| )−2x/3−1*( |
| )1=( |
| )−2x/3−1+1=( |
| )−2x/3 |
| | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | |
Korzystamy z różnowartościowości
−2x>6x−6
−8x>−6
17 wrz 18:53
XYZ: Dziękuję!
17 wrz 19:38
Krzysztof Bądaruk: Ja równierz dziękuje bo XYZ to moja girl
17 wrz 19:54
XYZ: Jesteś nienormalny! 😂😂
17 wrz 19:56