matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica
Mat:
Oblicz granicę lim x→oo
2x+3
3
3
[
]
x
= (1+
)
x
= [(1+
)
(
2x)]
(
1/2)
2x
2x
2x
= e
(
3/2) Dobry wynik? Proszę o pomoc
16 wrz 23:17
the foxi:
dobry
16 wrz 23:26
Mat:
Dziękuję
16 wrz 23:28
Mat:
Mam pytanie jakim sposobem to ruszyć? lim x →0
2−
√
x
2
−4
x
16 wrz 23:28