czy ktos mi moze pomuc jestem tylko w piatej klasie
olek: Bryła przedstawiona na poniższym rysunku jest zbudowana z dwóch sześcianów o krawędzi
3 cm. Oblicz objętość i pole powierzchni tej bryły. Zapisz obliczenia
16 wrz 18:01
Jolanta: nie wiem jak wygląda ta bryła
16 wrz 18:20
olek:

miejwiecej tak to z kwadratow zbudowaneto pewnie ze wzoru sie liczy prosze pomuc
16 wrz 18:40
Jolanta: V=Pp*H
Pp=3*3=9
H=3+3=6
V=
Pc=2*Pp+Pb
Pc=2*9+4*3*6=
16 wrz 18:54
Mila:
Pole powierzchni można też tak:
Pc=10*32=90
16 wrz 21:33