Analiza - szeregi
HeyU: Podsylam ciekawe zadanko z analizy
Niech x1, ... xn ≥ −1 oraz ∑i=3 n xi 3 = 0.
Udowodnic ze: ∑i=1n xi ≤ n3
15 wrz 20:18
HeyU: Podalem bledne zalozenie przepraszam, powinno byc oczywiscie ∑i=1 n xi 3 = 0.
15 wrz 21:01
PW: Ale to jest "ciekawe zadanko" dla ciebie, bo nie umiesz go rozwiązać, czy chcesz dostarczyć
rozrywki innym i dlatego "podsyłasz"?
15 wrz 22:07
HeyU: @PW totalnie zbedny komentarz
16 wrz 11:04
jc: A ja cięszę, będę miał zajęcie w pociągu. Diekuję za zadanie
16 wrz 11:40
jc: sprawdź dla −1, −1, −1, −1, −1, −1, −1, −1, 2
16 wrz 15:03
Mariusz:
jc to nie jest kontrprzykład
19 wrz 19:13