matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Czy podana równość jest tożsamością?
Nel:
Czy podana równość jest tożsamością?
sin
4
α − sin
2
α
= 1
cos
4
α − cos
2
α
15 wrz 16:13
kerajs:
π
α≠k
2
sin
2
α(sin
2
α−1)
sin
2
α(−cos
2
α)
=
=1
cos
2
α(cos
2
α−1)
cos
2
α(−sin
2
α)
15 wrz 16:27