matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kolokwium
Gulpin97:
Scałkować po krzywej łamanej. Od z1 do z2 i od z2 do z3 ∫Re
2
zdz z1=1; z2=2+i; z3=−1+i;
13 wrz 21:41
Adamm:
I = ∫
γ
1
(Re(z))
2
dz + ∫
γ
2
(Re(z))
2
dz = I
1
+ I
2
z = 1(1−t)+t(2+i) = 1+t+ti, t∊[0, 1] dz = (1+i) dt
7(1+i)
I
1
= (1+i)∫
0
1
(Re(1+t+ti))
2
dt = (1+i)∫
0
1
(t
2
+2t+1) dt =
3
z = (2+i)(1−t)+t(−1+i) = 2−3t+i dz = −3 dt I
2
= −3 ∫
0
1
(Re(2−3t+i))
2
dt = −3 ∫
0
1
(4−12t+9t
2
) dt = −3
−2+7i
I =
3
duża szansa że to było dobrze, ale lepiej by ktoś sprawdził
14 wrz 01:11
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick