matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
a
Gulpin97:
Zbadaj czy funkcja jest holomorficzna: f(z)= z / |z|
13 wrz 21:39
Adamm:
x
y
f(z) =
+i
= u+iv
√
x
2
+y
2
√
x
2
+y
2
równania C−R
du
1
x
2
=
−
dx
√
x
2
+y
2
(x
2
+y
2
)
3/2
dv
1
y
2
=
−
dy
√
x
2
+y
2
(x
2
+y
2
)
3/2
du
dv
=
⇔ x=y lub x=−y
dx
dy
funkcja nie jest holomorficzna
14 wrz 00:54