matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dana jest funkcja f(x)= mx^2 4x 1.
gorczi:
Dana jest funkcja f(x)= mx
2
+ 4x + 1. Dla jakich m wierzchołek paraboli, która jest wykresem funkcji nad prostą y= −x−5. Dla jakich m zbiorem wartości jest zbiór liczb rzeczywistych.
10 lut 20:35