matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całka
Pati:
Całka z e
x
* sin(e
x
) Macie jakiś pomysł
13 wrz 16:27
jc:
− cos e
x
13 wrz 16:30
the foxi:
t=e
x
dt=e
x
dx ∫e
x
*sin(e
x
)dx=∫sin(t)dt=−cos(t)+C=−cos(e
x
)+C
13 wrz 16:33
lol:
qh
13 wrz 17:01