matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dane jest
Kicia:
Dane jest równanie z niewiadomą x. Zbadaj, dla jakich wartości parametru m ∊ R rownanie ma rozwiązanie. | m+2| * |x−3|=|2x−6|−1
2|x−3|−1
|m+2| =
|x−3|
Co teraz?
12 wrz 18:03
ICSP:
A gdzie przypadek gdy x = 3 ?
2|x−3| − 1
1
Teraz ustalasz zbiór wartości funkcji f(x) =
= 2 −
|x−3|
|x−3|
12 wrz 18:09