12 wrz 12:35
Jerzy:
| | ex | |
2) .... = ∫ |
| dx + 3∫dx |
| | √ex | |
| | ex | |
Do pierwszej podstawienie: √ex = t ; |
| dx = dt |
| | 2√ex | |
12 wrz 12:39
Jerzy:
Pokazałem rozwiazanie, ale innej całki , nie tej z zad nr 4.
12 wrz 12:54
Jerzy:
Dla tej ze zdjęcia zastosuj podstawienie:
√ex + 3 = t
| | ex | |
|
| dx = dt ; exdx = 2tdt |
| | 2√ex + 3 | |
12 wrz 13:02
Jerzy:
∫x*cos(2x)dx ..... liczysz przez części:
u = x v' = cos(2x)
| | 1 | |
..... = x* |
| sin(2x) − ∫cos(2x)dx |
| | 2 | |
12 wrz 13:07