1 | ||
1) 2x+2x−1+2x−2+...>2(√( | )2+2) (pierwiastek rzucony na całe wyrażenie po | |
2 |
1 | 1 | 1 | 1 | |||||
2) ( | )x − ( | )x + ( | )x − ( | )x + ... ≥ 32−x − 0,9 | ||||
3 | 9 | 27 | 81 |
2x−1 | 1 | |||
q= | =2−1= | |||
2x | 2 |
a1 | 2x | |||
S= | = | =2x+1 | ||
1−q | 1−0.5 |
| 1 | ||||||||||||
q= | =− | ||||||||||||
| 3 |
1 | ||
a1=( | )x | |
3 |
|
|
| |||||||||||||||||||||||||||||||
S= | = | = | |||||||||||||||||||||||||||||||
| 4 | 4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |