matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tryg
ja:
3
√
1+tg
2
α
1
Wykaż, że jeśli α∊(
π;2π), to
=
.
2
tgα
sinα
10 wrz 17:50
Pytający:
cos
2
(α)+sin
2
(α)
1
1
√
1+tg
2
(α)
=
√
=
√
=
cos
2
(α)
cos
2
(α)
|cos(α)|
A jako że cos(α)>0 dla podanego przedziału...
10 wrz 18:47
Eta:
α∊IV ćw cosα>0
1
1
√
1+tg
2
α
=
=
|cosα|
cosα
1
cosα
1
L=
*
=
=P
cosα
sinα
sinα
10 wrz 19:29