matematykaszkolna.pl
Obszary i czworokąty. litośści: Czworokąt ( jest/nie jest / może być) .... obszarem normalnym względem obu osi układu współrzędnych. Wydaje mi się, że odpowiedź " może być" jest najlepszą opcją ale już sam nie wiem.
10 wrz 14:28
piotr: rysunekmoże być tylko wypukły, taki jak na rys. (wklęsły) już nie
10 wrz 14:33
litośści: właśnie nad takim przypadkiem się zastanawiałem dlatego skłaniałem się do odpowiedź "może być"
10 wrz 14:37
litośści: rysunekMam jeszcze jedno. Kwadrat jest zbiorem normalnym względem( tylko jednej, obu, żadnej ) osi układu współrzędnych. wydaje mi się, że odpowiedź: mówiąc szczerze jestem w kropce bo z jednej strony mamy tak jak tutaj
10 wrz 14:57
litośści: rysunek a z drugiej strony to
10 wrz 14:59
PW: Źle postawione pytanie. Należy pytać: − Czy dla każdego kwadratu można tak dobrać układ współrzędnych, by ten kwadrat był zbiorem normalnym względem obu osi? albo − Czy dla ustalonego układu współrzędnych każdy kwadrat jest zbiorem normalnym względem osi? albo − Czy w ustalonym układzie współrzędnych można tak umieścić kwadrat, by był zbiorem normalnym względem obu osi?
10 wrz 15:12
litośści: Reklamacje o treść zadania proszę zgłaszać do mojej egzaminatorki, a nie do mnie.
10 wrz 15:15
PW: No i załatwione. Więcej na twoje pytania nie odpowiem.
10 wrz 19:15