matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całeczki
Kaams:
∫x
2
(
3
√
x
3
+2
dx
9 wrz 21:37
the foxi:
u=x
3
+2 du=3x
2
dx
du
x
2
dx=
3
1
∫u
1/3
du=...
3
9 wrz 21:39
Jerzy:
Lub:
3
√
x
2
+ 3
= t
9 wrz 21:49