matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
z
poziomka:
Oblicz granice:
3−
√
9+x
lim
x
→0
x
9 wrz 21:18
the foxi:
3−
√
9+x
(3−
√
9+x
)(3+
√
9+x
)
9−9−x
=
=
=
x
x(3+
√
9+x
)
x(3+
√
9+x
)
−1
−1
1
=
→
=−
3+
√
9+x
3+
√
9
6
9 wrz 21:24