OBLICZ
Haaaaaaanka: 2a (a−2) = a2 + 12
10 lut 19:35
sssss: 2a(a−2)=a
2+12
2a
2 − 4a = a
2 + 12
2a
2 − a
2 − 4a − 12 = 0
a
2 − 4a − 12 = 0
Δ= 16 + 48 = 64
√Δ = 8
10 lut 19:39
Humanistka: 4a
2 − 4a = a
2 + 12
2a
2 − 4a − 12 = 0 podzielę sobie obie strony równanie przez 2
a
2 − 2a − 6 = 0
Δ= 28
teraz obliczasz : a1
a2
i już
10 lut 19:39
Humanistka: faktycznie przezpraszam , wyżej odp. jest leszpa, bo ja na poczatku zamiast 2 wstawiłam 4

Przepraszam
10 lut 19:40
Haaaaaaanka: dobrze, dziekuje
10 lut 19:52