sin(x)*cos(5x) | ||
limx → 0 | = | |
tg(5x) |
5x*sin(x)*cos(5x) | |||||||||||
=limx → 0 | = | ||||||||||
|
sin(x) | 5x | |||
limx → 0 [ | * | ]= | ||
5x | sin(5x) |
1 | sin(x) | 5x | 1 | |||||
=imx → 0 [ | * | * | ]= | |||||
5 | x | sin(5x) | 5 |
2−√x2+4 | ||
limx → 0 | to ma być taki zapis? | |
x |
2−√x2+4 | (2−√x2+4)(2+√x2+4) | |||
limx→0 | =limx→0 | = | ||
x | x(2+√x2+4) |
4−(x2+4) | −x2 | |||
=limx→0 | =limx→0 | = | ||
x(2+√x2+4) | x(2+√x2+4) |
−x | 0 | |||
=limx→0 | = | =0 | ||
2+√x2+4 | 2+2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |