matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Sjjs
Cdff:
Jaka będzie tu pochodna pierwszego rzędu z x? ln(pierwiastek z: x−y
2
)
9 wrz 18:24
the foxi:
f(x,y)=
√
x−y
2
t=x−y
2
1
1
1
f
x
=(
√
t
)'=
*t'=
*1=
2
√
t
2
√
t
2
√
x−y
2
9 wrz 18:30