32x− 1 | ||
f(x)= | ||
3x+1 |
3−2x− 1 | ||
f(x)= | =? | |
3−x+1 |
32x −1 | ||
f(x)= | więc | |
3x+1 |
3−2x −1 | 3−2x −1 | 3x*(3−2x −1) | ||||||||||
f(−x)= | = | = | = | |||||||||
3−x*3 |
| 3 |
3x−2x −3x | 3−x −3x | |||
= | = | |||
3 | 3 |
1−32x | 1−32x |
| ||||||||||
−f(x)= | = | = | = | |||||||||
3x+1 | 3*3x | 3 |
| 3−x −3x | |||||||||||||||
= | = | |||||||||||||||
3 | 3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |