matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Obliczyć całkę potrójną _U∫∫∫x^2dxdydz ograniczoną
m4t:
Obliczyć całkę potrójną
U
∫∫∫x
2
dxdydz ograniczoną z = 6 − x
2
− y
2
z =
√
x
2
+ y
2
9 wrz 15:50
piotr:
104π
∫
0
2π
∫
0
2
∫
r
6−r
2
r
3
cos
2
φ dz dr dφ =
15
9 wrz 16:05